Het team

Al sinds de jaren ’90 is de familie actief in de motorsport. In 1997 werd al eens Team Stijkel opgericht als motorcross team. Het team destijds bestaande uit dezelfde formatie, namelijk Peter, Niels, Bas en Jos, reisden heel het land door voor wedstrijden voor de KNMV. 

Enkele jaren later begon Peter met het rijden van de rally’s. In 2002 stond Peter aan de start van zijn eerste rally in Egypte. De eerste van velen, zo zou later blijken. Want naast twee edities van de Egypte Rally werd vervolgens negen keer deelgenomen aan de Dakar Rally. Waarvan viermaal op de motor en vijfmaal als navigator in een vrachtwagen.   

Na een pauze van enkele jaren in motorsport werd de hobby weer nieuw leven ingeblazen in 2017. Er werden weer motoren aangeschaft en we begonnen weer met rijden, als hobby. Want gemiddeld twee keer per jaar werden er mooie uitjes naar landen als Spanje, Italië, Frankrijk en Polen gepland om daar mooie off-road ritten te maken.

Maar door weer regelmatig op de motor te gaan zitten werd er ook weer een oude virus actief, het rally-virus. Er werd al langer over gesproken, maar in 2019 was het dan eindelijk zover. De familie, zonder Jos nog, stond aan de start van eerste rally. Peter, Niels en Bas waren naar Spanje afgereisd om deel te nemen aan de Hispania Rally. En het virus spreidde zich verder in de familie.

In 2020 staat de eerstvolgende rally op het programma en dit zal wederom de Hispania Rally zijn. Het team zal dit keer aantreden met zijn vieren, want ook Jos zal dit keer aan de start verschijnen.